Voetbalvoorspelling de Graafschap – Heracles (20-04)

Zaterdag wordt op de Vijverberg De Graafschap – Heracles gespeeld. De Graafschap neemt inmiddels de 17de plek in bezit en hoopt daarmee rechtstreekse degradatie te ontlopen. Heracles, verliezend bekerfinalist, staat op dit moment 11de. Wie gaat er winnen? Ik kwam in ieder geval tot de volgende conclusies.

Op dit moment staat de Graafschap op een 17de plaats met 19 punten uit 30 wedstrijden. Dit is maar één punt verschil ten opzichte van nummer 18 Excelsior. De Graafschap zal alle zeilen moeten bijzetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De eerste hinderlaag die moet worden genomen is thuis Heracles, daarna speelt de Graafschap respectievelijk nog tegen FC Groningen, Excelsior en ADO den Haag. Het lijkt er daarmee op dat alles voor de Graafschap beslist zal worden op 02 mei 2012.

Heracles heeft daarin tegen de hoop dat PSV Eindhoven bij de eerste 2 eindigt zodat Heracles een ticket kan bemachtigen voor Europees voetbal. Het lijkt erop dat Heracles geen uitzicht meer heeft op de playoffs. Uiteraard is alles nog mogelijk in het voetbal.

Vorige ontmoetingen dit seizoen tussen Heracles en de Graafschap:

2011-12-20 Heracles 4-0 De Graafschap KNVB Cup
2011-09-30 Heracles 2-0 De Graafschap Eredivisie

Sinds de komst van Roelofsen lijkt het alsof de Graafschap niet meer van de eigen helft wil komen en alleen maar komt om te verdedigen. Ook in thuiswedstrijden wordt deze tactiek gehanteerd zoals we zagen tegen Feyenoord 0-3. Deze uitslag was iets geflatteerd omdat alle doelpunten pas laat in de wedstrijd werden gemaakt. Afijn, voor de wedstrijd kwam ik tot de volgende weddenschappen.

Minder dan 3,5 doelpunten @ 1.45 op ComeOn.com (6/10)

BTS N @ 2,45 op ComeOn.com (2/10)