Voetbalvoorspelling Barcelona vs. Chelsea (24-03)

Aankomende dinsdag staat er een belangrijke wedstrijd voor FC Barcelona op het spel. Het is de return van de eerdere wedstrijd die in Londen werd gewonnen door Chelsea. Door de overwinning van Chelsea (1-0) moet FC Barcelona in Nou Camp iets goedmaken. Alle ingrediënten voor een echte klassieker zijn aanwezig maar wil Chelsea er ook een kraker van maken? 

In de vorige ontmoeting, die met 1-0 werd gewonnen door Chelsea, was FC Barcelona absoluut de betere partij. Alleen het enige doelpunt van de avond kwam van Drogba. Hierdoor zal FC Barcelona minimaal 2 doelpunten moeten maken om de volgende ronde te behalen, Chelsea zal daarin tegen kiezen voor de verdedigende oplossing waardoor er weinig ruimte zal zijn. Chelsea hoopt daarmee op een fout van Barcelona waardoor er een snelle counter kan komen en ze het gewilde uitdoelpunt kunnen maken.

FC Barcelona verspeelde dit weekend na alle waarschijnlijkheid de titel door met 1-2 te verliezen van Real Madrid. Hierdoor is het treffen met Chelsea nog belangrijker geworden omdat dit de prijs van het seizoen moet worden.

Chelsea speelde dit weekend, in een doelpuntloze wedstrijd, gelijk met Arsenal. Ze deelden de punten en hierdoor laat Chelsea zien dat het uitstekend in staat is verdedigend te voetballen. Chelsea speelde op dezelfde manier als tegen FC Barcelona.

Afijn, ik voorzie in de wedstrijd van morgen veel spektakel van beide partijen. Chelsea zal daarin proberen om Barcelona ‘tegen’ te houden om de eigen zestienmeter heen. Chelsea wist maar 1 van haar laatste vijf uitwedstrijden in de Champions League te winnen en zal zich nu echt moeten bewijzen.

Mijn voorspelling voor FC Barcelona vs. Chelsea

FC Barcelona -1 @1.67