Voetbalvoorspelling Valencia vs. Atletico Madrid

Het duel van vorige week eindigde in een 4-2 overwinning voor Atletico Madrid waardoor Valencia nu vol aan de bak moet om nog kwalificatie af te dwingen. Beide ploegen speelde in dit duel aanvallend voetbal waardoor het voor de ‘neutrale’ voetbalfan een aantrekkelijk duel was. De ploeg van Valencia zal dan ook, in eigen huis, moeten afrekenen met de landgenoot Atletico Madrid. Gaat dit ze lukken?

Valencia wist deze week in eigen huis af te rekenen met Real Betis, het duel werd door Valencia gewonnen met 4-0. Valencia is dit seizoen met name in eigen huis erg sterk en heeft daar ook afgerekend met onze Nederlandse ploegen: PSV & AZ. Er is wel degelijk een verschil in het Valencia thuis en in uitduels.

Doordat Atletico Madrid in het vorige duel met 4-2 te sterk bleek voor Valencia zijn zij de favoriet om door te gaan naar de finale. Atletico won dit weekend, weliswaar in eigen huis,  van Espanyol met 3-1.

In de laatste 5 duels tussen Atletico en Valencia werd 1 keer gewonnen door Atletico Madrid, speelde beide ploegen 2 keer gelijk en wist Valencia 2 keer met de wist naar huis te gaan. Het doelsaldo is 6-6. Dat is een gemiddelde van 2,4 doelpunten per wedstrijd. Al met al verwacht ik in deze wedstrijd meer doelpunten omdat Valencia toch de aanval moet zoeken en Atletico daardoor van de ruimte gebruik kan maken achterin. Afijn, ik ben tot de volgende weddenschappen gekomen in deze voorspelling:

Over de 2.5 @ 1,60 ComeOn